Start NK Tegelwippen 2023

21 maart 2023

Er liggen veel tegels in ons land, en dat is nergens voor nodig! Tegels zijn keihard en laten geen druppel water door. Maar zoals je weet regent het in ons kikkerlandje veel, vaak en hard. En waar gaat dat water dan heen?


Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend.

Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Vervang dus je (tuin)tegels door groen! Ga je tegels wippen? Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 zal de vierde editie van het NK Tegelwippen plaatsvinden. Je kunt je gewipte tegels dan weer aanmelden via de website van het NK Tegelwippen.