De Duurzaam Ondernemen Prijs 2023

De CO2-uitstoot op Schouwen-Duiveland moet drastisch naar beneden en moet in 2040 zelfs op 0 uitkomen. We willen op ons eiland investeren in biodiversiteit, de circulaire economie bevorderen en ons voorbereiden op het veranderende klimaat. Om ondernemers te stimuleren (samen) aan de slag te gaan met een of meerdere van deze opgaven, organiseren energiecoöperatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland en NME SD in opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland dit jaar voor de derde keer op rij de Duurzaam Ondernemen Prijs. Een prijs ter hoogte van 10.000 euro. Ook zijn er prijzen beschikbaar gesteld voor de nummers 2 (2.000 euro) en 3 (1.000 euro).  

Hoe dien ik mijn duurzame idee in?

Vanaf maandag 12 juni tot 29 september 23.59 uur 2023 kunnen ondernemers gevestigd in Schouwen-Duiveland met duurzame ideeën, initiatieven, concepten of werkwijzen zich aanmelden voor de Duurzaam Ondernemen Prijs 2023. Wilt u uw duurzame idee aanmelden? Dan is het belangrijk dat uw aanmelding voldoet aan de voorwaarden en dat u de benodigde documenten toestuurt.  

Voorwaarden

U bent een ondernemer gevestigd (met een fysieke bedrijfslocatie) in de gemeente Schouwen-Duiveland. Uw idee draagt bij aan of meerdere van de volgende thema's:

  • energiebesparing
  • energietransitie en mobiliteit
  • circulaire economie
  • biodiversiteit
  • klimaatadaptatie 
  • CO2 reductie

U meldt zich voor 30 september aan via het aanmeldformulier + stuurt relevante bijlagen mee.

Kijk hier voor alle voorwaarden.

Benodigde documenten

  • Een compleet ingevuld aanmeldformulier (klik hier om deze te downloaden)
  • Een of meerdere bijlage(’s) met toelichting(en) op uw idee. Indien beschikbaar bijvoorbeeld een uitgewerkt (project)plan maar in ieder geval een document waarin minimaal staat aangegeven wat uw idee behelst, wanneer u idealiter dit idee wil gaan uitvoeren, hoe u uw idee wil gaan realiseren en hoe u de 10.000 euro zou willen inzetten.

Vervolgens vragen wij u uw documenten toe te sturen aan info@nmesd.nl.

Heeft u nog vragen?

Stel ze gerust: we beantwoorden ze graag. U kunt hiervoor contact opnemen via info@nmesd.nl

"Samen moeten we ons inzetten voor het verduurzamen van ons eiland. Deze prijs is een mooie stimulans om als ondernemer(s) de handschoen op te pakken. Ik ben benieuwd naar alle kansrijke ideeën." - Wethouder Ankie Smit, gemeente Schouwen-Duiveland

Wie won er vorig jaar? Vorig jaar, tijdens de DOP22, haalden Zeilschip de Vrijbuiter de 1e prijs van de Duurzaam Ondernemen Prijs 2022 binnen met het idee voor een ombouw van hun hulp dieselmotor naar een elektrische aandrijving in hun eigen tjalk de Vrijbuiter.