5 natuur ontdekkoffers veldwerk

De leerlingen gaan per 2 of 3 op stap met een natuur-ontdek-koffer. Elke koffer heeft een thema: waterdiertjes, insecten, bodemdiertjes, bomen en planten. In elke koffer zitten veldwerkmaterialen, een opdrachtenblad en een antwoordblad voor het desbetreffende thema. De leerlingen voeren de opdracht uit en schrijven hun bevindingen op het antwoordenblad. De opdrachten per koffer zijn in ongeveer een half uur uit te voeren. Hierna kunnen de leerlingen eventueel een andere koffer ophalen bij de leerkracht of begeleider.

Leerdoelen

Leerlingen ontdekken, door zelf te onderzoeken, verschillende facetten van de natuurlijke omgeving

Inhoud

  • vijf kratjes met opdrachtjes en veldwerkmaterialen o.a.: opdrachtenblad en antwoordenblad, schrijfplankje en potlood, zoekkaarten voor elk thema, loeppotjes, boomhoogtemeter, centimeter, schepje, schepnet
Doelgroep(en): Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s): Natuur
Extra informatie:

Buitenactiviteit op een plek met bomen, planten, bloemen en een watertje 

Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *