De Boskalis Beach Cleanup Tour in Westenschouwen

05 augustus 2024

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen! Je kunt je namelijk binnenkort weer inschrijven voor (een van) de 30 etappes die plaatsvinden van 1 t/m 15 augustus 2024. Op 5 augustus zal het strand van Westenschouwen op Schouwen-Duiveland weer worden opgeruimd!


 

 

  • Datum: 5 aug. 2024
  • Aanvang: 10:00
  • Afstand (km): 6

Hoe ziet de dag eruit?
10.00u: verzamelen bij de strandtent: Sand & Pepper (ontvangst met koffie en thee, waterfles vullen, opruimmaterialen worden uitgedeeld, gezamenlijke aftrap)
10.30u: we verplaatsen ons met de bus
11.00u-15.00u: het strand opruimen terwijl we teruglopen naar de startlocatie (ca 6km)
13.00u: pauze op het strand, je meegebrachte lunch opeten
15.00u: terug bij de startlocatie (eindtijd is een schatting – afhankelijk van de hoeveelheid afval op het strand en het weer)
Wanneer alle deelnemers binnen zijn maken we de resultaten bekend. Je kunt daarna uiteraard op eigen gelegenheid een drankje drinken

Wat neem je mee?
Zie het als een dagje strand, maar dan opruimend voor een gezonde en schone Noordzee:
• Voldoende water, lunch en tussendoortjes. We moedigen het aan om zo min mogelijk afval te maken, dus als je een broodtrommel of een herbruikbare waterfles hebt – super!
• Zonnebrandcrème en een pet/hoedje om je tegen de zon te beschermen
• Goed schoeisel waarmee je over het strand kunt lopen
• Handschoenen, als je die wilt gebruiken.

Noordzeekraam
Kun je niet de hele dag helpen of is de afstand te groot? Leen dan opruimmaterialen bij de de Noordzeekraam. Kijk hier voor meer informatie en de locaties.

Inschrijving is nu nog niet mogelijk
Foto door Jaap Lotstra, Stichting De Noordzee