Ons team

NME SD werkt met een kernbestuur en een Raad van Advies. Er nemen zes bestuursleden deel aan het kernbestuur. Dit bestuur komt gemiddeld zes keer per jaar samen. In de Raad van Advies zit een representie van de samenleving: mensen uit het onderwijs, bedrijfsleven, agrarische sector, natuurorganisaties en toerisme.

Kernbestuur NME SD:

 • Tin Buis Functie: voorzitter 
 • John Pantekoek Functie: penningmeester
 • Marjan Glas Functie: bestuurlijk trekker educatie
 • Stella van Uffelen Functie: bestuurlijk trekker programma SD op Weg 
 • Olivier Verwest Functie: bestuurlijk trekker programma Duurzaam SD

Raad van Advies nME SD:

 • Arno Zwetsloot (natuurorganisaties)
 • Ad Fluijt (basisonderwijs)
 • Diane Robyn (voortgezet onderwijs)
 • Helle van der Roest (natuur)
 • Jeroen Manni (agrarische sector)
 • Leendert Verbiest (toerisme)

 

WerkTeam NME SD:

Janneke Donkers

Coördinator 

Contact Janneke 

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: de Oosterschelde. Sinds 2020 werk ik met veel plezier als coördinator voor het NME SD. Als klein meisje was ik al graag in de natuur, ik was trots op mijn vogelboekje dat ik voor mijn verjaardag had gekregen. Ik vond het leuk om anderen enthousiast te maken voor natuur, maar vond weinig gehoor bij mijn leeftijdgenootjes. Ik was vanaf mijn 8e vegetarisch en schreef gedichten over zure regen en brieven naar de burgemeester als ze weer eens gemaaid hadden in het broedseizoen. 

En nu bij NME SD doe ik eigenlijk nog steeds hetzelfde, maar gelukkig doen we dat samen met een team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. We werken voor scholen, toeristen, ondernemers en inwoners op het gebied van natuur- en milieueducatie, in de meest brede zin van het woord. 

Terry Bom

Educatief medewerker

Contact Terry

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: De mooiste plek op Schouwen-Duiveland is mijn ‘achtertuin’ de Grevelingen. Voor anker met ons bootje bij ondiep water, turend naar voorbijkomende krabbetjes en de kwallen die een schaduw achterlaten op de bodem, met glad water is het net een schilderij. Ook als kind bevoorrecht geweest enkele zomers op het eiland de Hompelvoet te mogen doorbrengen, zou daar het zaadje geplant zijn?

Bij NME SD ben ik educatief medewerker. In 2016 ben ik bij het NME SD begonnen met de projecten van Schoon Zeeland. Ondertussen ontferm ik mij ook over de educatieve kant van NME SD en haar welbekende leskisten. Het organiseren van educatieve activiteiten, verbinding zoeken in het werkgebied, contact met de scholen en bovenal de blije enthousiaste snoetjes van leerlingen na een activiteit in de natuur vind ik superleuk!

Esther Titselaar

Communicatie- marketing- projectmedewerker

Contact Esther

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: de Noordzeestranden. Als het kan lig ik in het water, met of zonder snorkel, of ik loop hard over het zand. En als ik er nog eentje mag kiezen dan ook wel Westenschouwen, maar daar valt het strand ook onder toch? Je leest het al; ik houd van buiten zijn en buiten dingen doen, of het nou dat zwemmen is met die snorkel of dat hardlopen. 

En bij NME SD ben ik ook buiten: vanachter mijn laptop ben ik met ‘buitendingen’ bezig. Of dat nou communicatie is, het maken van een nieuwe interface voor onze marketing of het meedenken met nieuwe waanzinnige, groene projecten. 

Bij NME SD komt het allemaal samen en ik ben er trots op om daar een onderdeel van te zijn.

 

 

arthur geursen

Projectmedewerker

Contact Arthur

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: Het mooiste dorpje van Schouwen is overduidelijk Dreischor en het fijnste en mooiste plekje is het strandje bij camping Kijkuit waar het water soms zo glad is als een spiegel, de bramen in augustus het allerlekkerst, en de mensen het meest ontspannen.

De verbondenheid met de natuur zat er al vroeg in. Opgegroeid in het midden van het land tussen de planten, dieren en bos. Via een lange omweg ben ik weer terug en dichter bij de natuur. Bij NME SD kan ik mij inzetten voor belangrijke thema’s en proberen de jeugd en mijn omgeving bewust te maken van de noodzaak van deze thema’s.

Telefoon Arthur: 06 - 53 81 06 84

BERT Jansen

Financiële administratie 

Contact Bert

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: Het Slotbos bij Slot Haamstede met aansluitend de Zeepeduinen. Een prachtig afwisselend gebied met bos, uitgestrekte duinen en duinmeertjes. Een gebied waar je over en langs oude bunkers uit WO II loopt en waar je tijdens je wandeling zomaar de natuurlijke begrazers van het gebied ontmoet. Dat alles met het mooie slot als decor. 

Geboren en getogen op het platteland van Groningen ben ik opgegroeid met het buitenleven en met de natuur om mij heen. Een rol als de financiële man van een natuur- en milieuorganisatie als NME SD ervaar ik – na een lange loopbaan als financial in het bedrijfsleven – dan ook als zeer passend. 

En!

Onze organisatie kan niet bestaan zonder onze vrijwilligers. Kom jij ons vrijwilligersteam versterken? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die gastlessen op scholen geven, expedities in de natuur begeleiden of workshops voor de kinderopvang verzorgen. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op en stuur een mailtje aan terry.bom@nmesd.nl.