Ons team

NME SD werkt met een kernbestuur en een Raad van Advies. Er nemen zes bestuursleden deel aan het kernbestuur. Dit bestuur komt gemiddeld zes keer per jaar samen. In de Raad van Advies zit een representie van de samenleving: mensen uit het onderwijs, bedrijfsleven, agrarische sector, natuurorganisaties en toerisme.

Kernbestuur NME SD:

 • Tin Buis, voorzitter 
 • John Pantekoek, penningmeester
 • Marjan Glas, bestuurlijk trekker educatie
 • Bibian Scheepstra 
 • Stella van Uffelen, bestuurlijk trekker programma SD op Weg 
 • Olivier Verwest, bestuurlijk trekker programma Duurzaam SD

Raad van Advies nME SD:

 • Arno Zwetsloot (natuurorganisaties)
 • Ad Fluijt (basisonderwijs)
 • Diane Robyn (voortgezet onderwijs)
 • Helle van der Roest (natuur)
 • Jeroen Manni (agrarische sector)
 • Leendert Verbiest (toerisme)

WerkTeam NME SD:

Janneke Donkers
Coördinator 

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: de Oosterschelde. Sinds 2020 werk ik met veel plezier als coördinator voor het NME SD. Als klein meisje was ik al graag in de natuur, ik was trots op mijn vogelboekje dat ik voor mijn verjaardag had gekregen. Ik vond het leuk om anderen enthousiast te maken voor natuur, maar vond weinig gehoor bij mijn leeftijdgenootjes. Ik was vanaf mijn 8e vegetarisch en schreef gedichten over zure regen en brieven naar de burgemeester als ze weer eens gemaaid hadden in het broedseizoen. 

En nu bij NME SD doe ik eigenlijk nog steeds hetzelfde, maar gelukkig doen we dat samen met een team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. We werken voor scholen, toeristen, ondernemers en inwoners op het gebied van natuur- en milieueducatie, in de meest brede zin van het woord. 

Contact Janneke 

Terry Bom
Educatief medewerker

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: De mooiste plek op Schouwen-Duiveland is mijn ‘achtertuin’ de Grevelingen. Voor anker met ons bootje bij ondiep water, turend naar voorbijkomende krabbetjes en de kwallen die een schaduw achterlaten op de bodem, met glad water is het net een schilderij. Ook als kind bevoorrecht geweest enkele zomers op het eiland de Hompelvoet te mogen doorbrengen, zou daar het zaadje geplant zijn?

Bij NME SD ben ik educatief medewerker. In 2016 ben ik bij het NME SD begonnen met de projecten van Schoon Zeeland. Ondertussen ontferm ik mij ook over de educatieve kant van NME SD en haar welbekende leskisten. Het organiseren van educatieve activiteiten, verbinding zoeken in het werkgebied, contact met de scholen en bovenal de blije enthousiaste snoetjes van leerlingen na een activiteit in de natuur vind ik superleuk!

Contact Terry

Esther Titselaar
Communicatie 

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: de Noordzeestranden. Als het kan lig ik in het water, met of zonder snorkel, of ik loop hard over het zand. En als ik er nog eentje mag kiezen dan ook wel Westenschouwen, maar daar valt het strand ook onder toch? Je leest het al; ik houd van het strand, van buiten zijn en van buiten dingen doen, of het nou dat zwemmen is met die snorkel of dat hardlopen.

En bij NME SD ben ik ook buiten: vanachter mijn laptop ben ik met ‘buitendingen’ bezig. Of dat nou communicatie is of het meedenken met nieuwe waanzinnige, groene projecten. 

Contact Esther

Arthur Geursen
Projectmedewerker

Mooiste plek op Schouwen-Duiveland: Het mooiste dorpje van Schouwen is overduidelijk Dreischor en het fijnste en mooiste plekje is het strandje bij camping Kijkuit waar het water soms zo glad is als een spiegel, de bramen in augustus het allerlekkerst, en de mensen het meest ontspannen.

De verbondenheid met de natuur zat er al vroeg in. Opgegroeid in het midden van het land tussen de planten, dieren en bos. Via een lange omweg ben ik weer terug en dichter bij de natuur. Bij NME SD kan ik mij inzetten voor belangrijke thema’s en proberen de jeugd en mijn omgeving bewust te maken van de noodzaak van deze thema’s.

Contact Arthur

Roos Boere
Projectondersteuner
Casper Weekhout
Projectmedewerker Educatie & Beleving

Het mooiste plekje op Schouwen-Duiveland is de Zeelandbrug. Een icoon in Zeeland en ver daarbuiten, een prachtig ontwerp wat er zelfs na 60 jaar nog hedendaags uitziet. Op mooie dagen is deze verbinder tussen de eilanden vanuit mijn woonplaats Kattendijke goed zichtbaar, en elke keer als ik er overheen rijd, geniet ik van de vergezichten over het water richting thuis of de Stormvloedkering, van de glinstering van de zon op het vlakke water, van de woeste golven onder dreigende luchten. Alles wat Zeeland zo’n fantastische plek maakt.

Als projectmedewerker Educatie & Beleving bij NME SD hoop ik dat ik als eerste mijn liefde voor al het mooie wat wij in Zeeland te bieden hebben kan overdragen op nieuwe generaties, en als tweede dat ik als verbinder mensen en organisaties bij elkaar kan brengen die die liefde voor het natuurschoon en het belang van de bescherming ervan delen om er zo voor te zorgen dat Zeeland de mooiste provincie van Nederland blijft.

Contact Casper

Elma Uijl
Financiën

En!

Onze organisatie kan niet bestaan zonder onze vrijwilligers. Kom jij ons vrijwilligersteam versterken? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die gastlessen op scholen geven, expedities in de natuur begeleiden of workshops voor de kinderopvang verzorgen. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op en stuur een mailtje aan terry.bom@nmesd.nl.