Nationaal Park Oosterschelde

Ontdekkend leren op en rond de Oosterschelde! 

Dat kan met de doorgaande leerlijn van Nationaal Park de Oosterschelde voor groep 1 tot en met 8! 

Met verschillende leskisten en activiteiten, de meeste voor buiten, een paar voor binnen gaan de leerlingen aan de randen van de Oosterschelde op onderzoek uit. De stranden, getijdenbakken en de dijken bieden een fantastisch buitenlokaal om op ontdekkingstocht te gaan. 

Open hier de doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8 voor een overzicht.

UITGELICHT: VAARTOCHTEN VOOR GROEP 5/6 in het voorjaar van 2023

De Oosterschelde beleven vanaf het water, een onvergetelijke leuke en leerzame ervaring. Vanuit de haven van Zierikzee of van Burghsluis is er een varend programma voor leerlingen van groep 5 en 6 ontwikkeld. De tocht gaat onder andere langs de zeehonden, met veel geluk zien ze ook nog een bruinvis!

Nieuwsgierig geworden naar de vaartocht? Bekijk dan hier een filmpje!

STRANDVONDSTEN BINGOKAART 

Weet jij hoelang het duurt voordat zwerfafval verteert? Ga jij mee op onderzoek langs de strandjes in Nationaal Park Oosterschelde? Streep wat je gevonden hebt af op de bingokaart die je hiernaast kunt downloaden, wie het eerst BINGO heeft, heeft gewonnen. Tussen de aanspoelsels ligt ook afval. Laat dit niet liggen. Neem daarom als je gaat wandelen altijd een afvalzakje mee. Alle kleine beetje helpen. Je kunt de bingokaart natuurlijk ook meenemen als je langs de dijk loopt.

Leg je vondsten vast met de gratis Litteratiapp en draag bij aan meer onderzoek naar zwerfafval. Hiermee kan het zwerfafvalprobleem bij de bron worden aangepakt.