Ons aanbod voor inwoners

NME SD organiseert allerlei activiteiten voor de inwoners van ons eiland. Zo kun je bij ons terecht voor lezingen, excursies en activiteiten rond de thema's (zwerf)afval & circulair, natuur & biodiversiteit, klimaat & energie en gezonde voeding. We ondersteunen o.a. bewonersgroepen en buurtinitiatieven bij zwerfafvalacties. En voeren de campagne van het NK tegelwippen uit voor de gemeente. Kortom, ben je actief op een van deze thema’s? Bel of mail ons gerust. 

Het Energiehuis

Wilt u uw huis verduurzamen? Goed bezig! Wij denken graag met u mee in het Energiehuis van de gemeente Schouwen-Duiveland. Op deze plek vindt u informatie over duurzaam wonen en leven. Het Energiehuis is iedere donderdag open tussen 15.00 en 20.00 uur. U kunt hier binnenlopen zonder afspraak. Lees meer.

De Groene Fiets van Schouwen-Duiveland

Ook schoon genoeg van alle rotzooi in de natuur? Leen dan onze handige bakfiets vol met hesjes en knijpers. Hiermee wordt jouw opruimmoment een fluitje van een cent! Vraag de Groene Fiets hier aan.

Opruimmaterialen en acties

Naast het coördineren van acties en het verzorgen van opruimdagen zoals ‘de Schone Schelde’ kun je bij ons centrum gratis opruimmaterialen lenen, dit zijn onder andere hesjes, afvalzakken, handschoenen en grijpers. Vraag de opruimmaterialen hier aan.