Ons aanbod voor inwoners

NME SD organiseert allerlei activiteiten voor de inwoners van ons eiland. Zo kun je bij ons terecht voor lezingen, excursies en activiteiten rond de thema's (zwerf)afval & circulair, natuur & biodiversiteit, klimaat & energie en gezonde voeding. We ondersteunen o.a. bewonersgroepen en buurtinitiatieven bij zwerfafvalacties. En voeren de campagne van het NK tegelwippen uit voor de gemeente. Kortom, ben je actief op een van deze thema’s? Bel of mail ons gerust. 

NK tegelwippen 

Samen met jullie, Zeeuwland en de gemeente Schouwen-Duiveland deden we dit jaar voor het eerst mee met het NK-Tegelwippen. Onze gemeente heeft de derby tegen Gemeente Tholen gewonnen! Op ons eiland zijn er 18361 tegels vervangen door groen! In Tholen waren dit er 8617. 

Jullie, de Tegeltaxi, Zeeuwland en de gemeente bedankt! Doe je volgend jaar weer mee?

Zwerfafvalacties 

Net zoals voor de naschoolse opvang, basisscholen, bedrijven en recreanten verzorgen wij voor de inwoners van Schouwen-Duiveland (zwerf)afval acties. Want leven in een mooie schone buurt willen we allemaal. Los van het coördineren van losse acties en het verzorgen van opruimdagen zoals ‘Schone Schelde’ kan je bij ons centrum opruimmaterialen lenen, dit zijn: hesjes, afvalzakken, handschoentjes en grijpers!

Excursies, natuuractiviteiten en lezingen 

Workshops