Ons aanbod voor inwoners

NME SD organiseert allerlei activiteiten voor de inwoners van ons eiland. Zo kun je bij ons terecht voor lezingen, excursies en activiteiten rond de thema's (zwerf)afval & circulair, natuur & biodiversiteit, klimaat & energie en gezonde voeding. We ondersteunen o.a. bewonersgroepen en buurtinitiatieven bij zwerfafvalacties. En voeren de campagne van het NK tegelwippen uit voor de gemeente. Kortom, ben je actief op een van deze thema’s? Bel of mail ons gerust. 

NK tegelwippen 

Schouwen-Duiveland doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen voor een groen en gezond eiland en elke tegel telt! Om de start van het nieuwe tegelseizoen te vieren worden er drie actiedagen en een tegelophaalservice op ons eiland gelanceerd.  Ook zo’n zin in meer groen? Op deze pagina zie je waar en wanneer de actiedagen zijn. Wanneer de tegelophaalservice rijdt vind je hier op de website van de Gemeente Schouwen-Duiveland. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten of wil je meer informatie over het NK Tegelwippen? 

LEES HIER DAN SNEL VERDER!

Zwerfafvalacties 

Net zoals voor de naschoolse opvang, basisscholen, bedrijven en recreanten verzorgen wij voor de inwoners van Schouwen-Duiveland (zwerf)afval acties. Want leven in een mooie schone buurt willen we allemaal. Los van het coördineren van losse acties en het verzorgen van opruimdagen zoals ‘Schone Schelde’ kan je bij ons centrum opruimmaterialen lenen, dit zijn: hesjes, afvalzakken, handschoentjes en grijpers!

Excursies, natuuractiviteiten en lezingen 

Workshops