Ons aanbod voor inwoners

NME SD organiseert allerlei activiteiten voor de inwoners van ons eiland. Zo kun je bij ons terecht voor lezingen, excursies en activiteiten rond de thema's (zwerf)afval & circulair, natuur & biodiversiteit, klimaat & energie en gezonde voeding. We ondersteunen o.a. bewonersgroepen en buurtinitiatieven bij zwerfafvalacties. En voeren de campagne van het NK tegelwippen uit voor de gemeente. Kortom, ben je actief op een van deze thema’s? Bel of mail ons gerust. 

NK tegelwippen 

Gemeente Schouwen-Duiveland doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. We strijden als gemeente tegen de gemeente Tholen. Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze dan hier op, dan worden ze bij de Tegelteller van onze gemeente opgeteld. Ook kan je tot en met oktober je tegels in ruil voor een plantje en ook og eens gratis inleveren bij Stadsboerderij de Punt & Het Wijkhuis!

Zwerfafvalacties 

Net zoals voor de naschoolse opvang, basisscholen, bedrijven en recreanten verzorgen wij voor de inwoners van Schouwen-Duiveland (zwerf)afval acties. Want leven in een mooie schone buurt willen we allemaal. Los van het coördineren van losse acties en het verzorgen van opruimdagen zoals ‘Schone Schelde’ kan je bij ons centrum opruimmaterialen lenen, dit zijn: hesjes, afvalzakken, handschoentjes en grijpers!

Excursies, natuuractiviteiten en lezingen 

Workshops