Zeilschip Vrijbuiter Zeilen wint DOP22!

Zeilschip Vrijbuiter Zeilen wint de #Duurzaam #Ondernemen #Prijs 2022: "We willen de boot elektronisch aandrijven." 

Gisteren werd de Duurzaam Ondernemen Prijs 2022 uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de informatiebijeenkomst voor ondernemers over bewust omgaan met energie en brandveiligheid. Vrijbuiter Zeilen bemachtigde de 1e plaats. 

Wethouder Smit overhandigde een cheque ter waarde van € 10.000 om het desbetreffende duurzame idee, een ombouw van de hulpdieselmotor naar een elektrische aandrijving in de tjalk de Vrijbuiter, verder te brengen.

De Gemeente Schouwen-Duiveland organiseert sinds 2021 de Duurzaam Ondernemen Prijs in samenwerking met ons en Energie Werkt Schouwen-Duiveland (EWSD). In totaal waren er zes inzendingen. Een deskundige jury riep Vrijbuiter Zeilen tot de winnaar uit. Op de 2e en 3e plaats stonden Coöperatie Herenboeren Enghebaert en het samenwerkingswerkingsverband tussen Stichting Zonnestraal, de Rotary Club Zierikzee en de Imkersvereniging SD. Wethouder Smit reikte aan hen een Stimuleringsvoucher ter waarde van € 1.500 aan.

'Ik ben trots om te zien dat we in Schouwen-Duiveland echt samenwerken om stappen te zetten naar een duurzamer eiland. Ook nu weer hebben we zes prachtige ideeën ontvangen van ondernemers die willen verduurzamen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan een duurzaam eiland waar het in de toekomst ook nog goed wonen, werken en recreëren is’ aldus wethouder Smit.

.