Nieuws

We zijn op zoek naar de volgende beroepskrachten: Projectondersteuner en Projectleider Educatie & Schooltuin (ZZP'er)

We zijn op zoek naar de volgende beroepskrachten: Projectondersteuner en Projectleider Educatie & Schooltuin (ZZP'er)

Groene scholen en groen onderwijs voor de jeugd in Schouwen-Duiveland

De droom, dat elke leerling op Schouwen-Duiveland binnen drie jaar een groen schoolplein รฉn professioneel schooltuinonderwijs in groep 6/7 heeft en krijgt, wordt werkelijkheid. De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland besloot op donderdag 28 september unaniem om budget beschikbaar te stellen om dit mede mogelijk te maken.

Kalender Inspiratiedagen ZK tegelwippen

Kalender Inspiratiedagen ZK tegelwippen

NME SD lanceert De Groene fiets van Schouwen-Duiveland!

De groene fiets van Schouwen-Duiveland die overal en nergens te zien is! Ga jij ook fietsjutten (opruimen met deze fiets)? Leen dan onze handige fiets vol met hesjes en knijpers waarmee jouw opruimmoment een fluitje van een cent wordt! Doelgroep(en): Peuters, Onderbouw (groep 1, 2 en 3), Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8), Voortgezet Geef bij โ€˜opmerkingenโ€™ even aan met hoeveel personen je gaat fietsjutten, dan zorgen wij voor de juiste hoeveelheid opruimmaterialen.

Word energiecoach in Schouwen-Duiveland

Wil jij anderen helpen met het besparen van energie? Dan is de gemeente Schouwen-Duiveland op zoek naar jou! De gemeente zoekt namelijk vrijwillige energiecoaches die inwoners willen helpen. Om je als toekomstige energiecoach bijgespijkerd op pad te sturen, organiseert de gemeente een leuke en leerzame driedaagse training bij ons NME SD centrum in Schouwen-Duiveland in het centrum van Zierikzee. De training wordt aan de hand van interactieve opdrachten gegeven door SME advies en is speciaal ontwikkeld voor toekomstige energiecoaches. Dit betekent dat je niet een hele dag hoeft te luisteren naar informatie, maar juist actief aan de slag gaat. Als energiecoach geef je inwoners in woningen met een slecht energielabel en een hoge energierekening gratis advies over besparing. Dit doe je aan de hand van tips die gelijk in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.

We gaan weer tegelwippen!

Schouwen-Duiveland doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen voor een groen en gezond eiland en elke tegel telt! Om de start van het nieuwe tegelseizoen te vieren worden er drie actiedagen en een tegelophaalservice op ons eiland gelanceerd. Ook zoโ€™n zin in meer groen? Lees dan snel verder!

Ons kantoor is verhuisd!

Ons kantoor is verhuisd! Het kantoor van NME SD is verhuisd naar ๐™’๐™š๐™ซ๐™š๐™ง๐™จ๐™๐™ค๐™š๐™  ๐Ÿฎ, ๐Ÿฐ๐Ÿฏ๐Ÿฌ๐Ÿญ ๐˜ฝ๐™‰ ๐™ž๐™ฃ ๐™•๐™ž๐™š๐™ง๐™ž๐™ ๐™ฏ๐™š๐™š (het gebouw achter Zeeuwland). Ons uitleenpunt is nog steeds te vinden op de Stadsboerderij de Punt in Zierikzee en is op afspraak te bezoeken.

Zeilschip Vrijbuiter Zeilen wint DOP22!

Zeilschip Vrijbuiter Zeilen wint de #Duurzaam #Ondernemen #Prijs 2022: "We willen de boot elektronisch aandrijven."!

Schouwen-Duiveland wint het NK-Tegelwippen

Samen met jullie, Zeeuwland en de gemeente Schouwen-Duiveland deden we dit jaar voor het eerst mee met het NK-Tegelwippen. Onze gemeente heeft de derby tegen Gemeente Tholen gewonnen! Op ons eiland zijn er 18361 tegels vervangen door groen! In Tholen waren dit er 8617. Jullie, de Tegeltaxi, Zeeuwland en de gemeente bedankt!

Update: Zeeuwse menukaart!

Door te proeven, voelen, horen, ruiken, koken en zelf verbouwen van groenten verkennen kinderen hun eten. Zoek je ondersteunend lesmateriaal in de groep, een educatieve les op de boerderij of koken in de klas? Deze menukaart geeft een overzicht van het lesmateriaal, activiteiten en lessen rond gezond en duurzaam voedsel.

NME SD heeft nieuwe website!

NME SD heeft de zomervakantie benut om een nieuwe website te maken. Deze website - gemaakt door Laveto in Terneuzen - is onlangs gelanceerd. Snuffel eens rond en maak kennis met ons aanbod!