Nieuws

We gaan weer tegelwippen!

Schouwen-Duiveland doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen voor een groen en gezond eiland en elke tegel telt! Om de start van het nieuwe tegelseizoen te vieren worden er drie actiedagen en een tegelophaalservice op ons eiland gelanceerd. Ook zo’n zin in meer groen? Lees dan snel verder!

Ons kantoor is verhuisd!

Ons kantoor is verhuisd! Het kantoor van NME SD is verhuisd naar 𝙒𝙚𝙫𝙚𝙧𝙨𝙝𝙤𝙚𝙠 𝟮, 𝟰𝟯𝟬𝟭 𝘽𝙉 𝙞𝙣 𝙕𝙞𝙚𝙧𝙞𝙠𝙯𝙚𝙚 (het gebouw achter Zeeuwland). Ons uitleenpunt is nog steeds te vinden op de Stadsboerderij de Punt in Zierikzee en is op afspraak te bezoeken.

Zeilschip Vrijbuiter Zeilen wint DOP22!

Zeilschip Vrijbuiter Zeilen wint de #Duurzaam #Ondernemen #Prijs 2022: "We willen de boot elektronisch aandrijven."!

Schouwen-Duiveland wint het NK-Tegelwippen

Samen met jullie, Zeeuwland en de gemeente Schouwen-Duiveland deden we dit jaar voor het eerst mee met het NK-Tegelwippen. Onze gemeente heeft de derby tegen Gemeente Tholen gewonnen! Op ons eiland zijn er 18361 tegels vervangen door groen! In Tholen waren dit er 8617. Jullie, de Tegeltaxi, Zeeuwland en de gemeente bedankt!

Jutbakken in Schouwen-Duiveland

Wist je dat.. er op verschillende plekken in Schouwen-Duiveland jutbakken staan?

Update: Zeeuwse menukaart!

Door te proeven, voelen, horen, ruiken, koken en zelf verbouwen van groenten verkennen kinderen hun eten. Zoek je ondersteunend lesmateriaal in de groep, een educatieve les op de boerderij of koken in de klas? Deze menukaart geeft een overzicht van het lesmateriaal, activiteiten en lessen rond gezond en duurzaam voedsel.

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s

Vanuit Jong Leren Eten Zeeland en NME Zeeland maken we scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang graag attent op deze interessante actie.

Warmetruiendag

Vrijdag 10 februari 2023 is de 17e Warmetruiendag!

NME SD heeft nieuwe website!

NME SD heeft de zomervakantie benut om een nieuwe website te maken. Deze website - gemaakt door Laveto in Terneuzen - is onlangs gelanceerd. Snuffel eens rond en maak kennis met ons aanbod!