Word energiecoach in Schouwen-Duiveland

Wil jij anderen helpen met het besparen van energie?

Dan is de gemeente Schouwen-Duiveland op zoek naar jou! De gemeente zoekt namelijk vrijwillige energiecoaches die inwoners willen helpen. Om je als toekomstige energiecoach bijgespijkerd op pad te sturen, organiseert de gemeente een leuke en leerzame driedaagse training bij ons NME SD centrum in Schouwen-Duiveland in het centrum van Zierikzee. De training wordt aan de hand van interactieve opdrachten gegeven door SME advies en is speciaal ontwikkeld voor toekomstige energiecoaches. Dit betekent dat je niet een hele dag hoeft te luisteren naar informatie, maar juist actief aan de slag gaat.

Als energiecoach geef je inwoners in woningen met een slecht energielabel en een hoge energierekening gratis advies over besparing. Dit doe je aan de hand van tips die gelijk in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.

Tijdsbesteding + vrijwilligersvergoeding
Als energiecoach kun je zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan de huisbezoeken. Als het maar minimaal 4 uur per week is. Het hangt natuurlijk sowieso af van het aantal aanvragen dat er bij ons binnenkomt. Je bent baas van je eigen agenda en je kunt zelf een datum en tijd afspreken met de bewoners. Daarnaast komt het energieteam, alle vrijwillige energiecoaches + begeleiding, gemiddeld één keer per maand samen om kennis en ervaring uit te wisselen en gezellig samen te zijn.  

 De gemeente Schouwen-Duiveland biedt de vrijwillige energiecoaches die op huisbezoek gaan een standaard vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur.

Meer informatie en inschrijven

Zie jij jezelf al op pad gaan als Energiecoach of wil je meer informatie? Lees dan hier verder.