Word energiecoach in Schouwen-Duiveland

Wil jij anderen helpen met het besparen van energie?

Dan is de gemeente Schouwen-Duiveland op zoek naar jou! De gemeente zoekt namelijk vrijwillige energiecoaches die inwoners willen helpen. Om je als toekomstige energiecoach bijgespijkerd op pad te sturen, organiseert de gemeente een leuke en leerzame driedaagse training bij ons NME SD centrum in Schouwen-Duiveland in het centrum van Zierikzee. De training wordt aan de hand van interactieve opdrachten gegeven door SME advies en is speciaal ontwikkeld voor toekomstige energiecoaches. Dit betekent dat je niet een hele dag hoeft te luisteren naar informatie, maar juist actief aan de slag gaat.

Als energiecoach geef je inwoners in woningen met een slecht energielabel en een hoge energierekening gratis advies over besparing. Dit doe je aan de hand van tips die gelijk in de praktijk kunnen worden uitgevoerd. 

Tijdsbesteding + vrijwilligersvergoeding
Als energiecoach kun je zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan de huisbezoeken. Als het maar minimaal 4 uur per week is. Het hangt natuurlijk sowieso af van het aantal aanvragen dat er bij ons binnenkomt. Je bent baas van je eigen agenda en je kunt zelf een datum en tijd afspreken met de bewoners. Daarnaast komt het energieteam, alle vrijwillige energiecoaches + begeleiding, gemiddeld één keer per maand samen om kennis en ervaring uit te wisselen en gezellig samen te zijn.  

 De gemeente Schouwen-Duiveland biedt de vrijwillige energiecoaches die op huisbezoek gaan een standaard vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur.

De opbouw van de driedaagse training:

Dagdeel 1: kennismaken met elkaar en met een energierekening, woensdag 27 september 10.00 tot 14.30 uur            

Het eerste trainingsdagdeel staat in het teken van kennismaken met de andere toekomstige energiecoaches en met de energierekening. De energierekening is er de laatste jaren namelijk niet makkelijker op geworden. Vanuit de energierekening gaan we kijken of er veel te besparen valt.

Dagdeel 2: gedrag en kleine maatregelen, woensdag 4 oktober 10.00 tot 14.30 uur 

Tijdens het tweede trainingsdagdeel gaan we na wat er per vertrek gedaan kan worden om energie te besparen. Zonder dat hier grote investeringen aan te pas komen. We zoomen in op gedrag, wat levert korter douchen bijvoorbeeld op? En ook kijken we naar kleine investeringen die mensen zelf kunnen installeren: denk aan radiatorfolie, led-verlichting of een spaardouche. Ook is er aandacht voor hoe u deze informatie overbrengt; waar houd je rekening mee? Wanneer vertel je iets wel en wanneer kan je een tip bijvoorbeeld beter achterwege laten?

Dagdeel 3: leidraad en tips, woensdag 11 oktober 10.00 tot 14.30 uur 

Uiteindelijk is het de bedoeling dat u als energiecoach inwoners van ons eiland bezoekt. Tijdens dit bezoek werkt u met een leidraad die structuur geeft aan het bezoek. Kamer voor kamer bekijkt u samen met de bewoner naar verbeter- en besparingsmogelijkheden. Deze leidraad nemen we tijdens het derde dagdeel helemaal door.

Inschrijven

Zie jij jezelf al op pad gaan als Energiecoach? Schrijf je dan in voor de driedaagse training via een mail met jouw naam, voornaam, mobiele telefoonnummer en woonplaats aan info@nmesd.nl. Of gebruik onderstaand formulier.

Na je inschrijving nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Voornaam *
Achternaam *
Mailadres *
Mobiel/telefoonnummer *
Woonplaats *