De Roggenplaat (foto: Edwin Paree)

VAREN JULLIE MEE OP DE OOSTERSCHELDE?

Dit jaar biedt NME SD twee vaartochten aan op de Oosterschelde voor het basisonderwijs: natuurvaartochten voor groep 5&6 en Plastic Soep vaartochten voor groep 7&8, varen jullie mee? 

De natuurvaartochten voor groep 5&6:

Speuren naar zeehonden, misschien wel een bruinvis zien en natuuropdrachten maken tijdens een vaartocht! Stappen jullie aan boord en komt jouw klas de Oosterschelde ontdekken vanaf het water? Tijdens de natuurvaartochten proeven, voelen, ruiken en beleven leerlingen van groep 5 en 6 de Oosterschelde in al zijn facetten. Voorafgaand ontvang je als school van NME SD een map met educatieve opdrachten die tijdens de tocht of voorafgaand aan de vaartocht in de klas gemaakt kunnen worden.   

Wanneer je precies aan boord stapt is afhankelijk van het getij, de vaartochten vertrekken uit twee havens: • vertrek vanuit Burghsluis (Schouwen-Duiveland), duur vaartocht: 2,5 uur  • vertrek vanuit Bergse Diepsluis (Tholen), duur vaartocht 3,5 uur.  We vragen je om een keuze te maken uit een van de havens en om daarna met de desbetreffende schipper een datum af te stemmen. Ook vragen we je voor extra begeleiding te zorgen en het vervoer naar de gekozen haven te regelen. Hoe je dit precies allemaal doet lees je in een kort stappenplan die je na aanmelding van NME SD ontvangt.  

De kosten:

We hebben dit jaar budget ontvangen van Nationaal Park Oosterschelde om drie klassen op Schouwen-Duiveland te kunnen laten varen. Als school betaal je 175 euro eigen bijdrage per vaartocht (eigen bijdrage is op basis van 30 leerlingen, bij meer leerlingen geldt er een kleine meerprijs). P.S. We zijn bezig om extra budget te zoeken zodat we meer klassen kunnen laten varen, schroom dus niet om je klas aan te melden!  Wees er snel bij want vol=vol.

De Plastic Soep vaartochten voor groep 7&8:

De groepen 7 en 8 kunnen van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei gaan vissen naar plastic soep op het duurzame zeilschip de Vrijbuiter, op de Oosterschelde. We vertrekken met deze zeiltocht vanaf 't Luitje in Zierikzee. Tijdens deze avontuurlijke zeiltocht leren de kinderen de basics van het zeilen en vissen ze met een speciaal net naar plastic soep. Natuurlijk genieten we tussendoor van de Oosterscheldenatuur en nemen we ook nog een kijkje bij de schipper die de kinderen meer vertelt over duurzaam vervoer (de Vrijbuiter vaart vanaf komend seizoen elektrisch en ook hebben zij zonnepanelen en windmolentjes aan boord). Dus heb jij een groep 7 of 8 klas die wel van een beetje avontuur houdt en het leuk vindt om een dagdeel les te krijgen op dit varende buitenlokaal? Let op: zeilschip de Vrijbuiter mag inclusief begeleiding maximaal 35 personen mee aan boord nemen. 

De kosten:

Dit jaar kunnen we de plastic soep vaartocht kosteloos aanbieden wees er wel snel bij want vol=vol.

Aanmelden en meer informatie:

Hieronder kun je als school je groep (5 t/m 8) aanmelden voor een of meerdere vaartocht(en). Na jouw aanmelding ontvang je van ons een stappenplan samen met wat praktische informatie om de vaartocht zo goed mogelijk te laten verlopen. Ajai!

Naam school *
Contactpersoon *
Telefoonnummer contactpersoon *
Mail contactpersoon *
Voor welke vaartocht kies je? *
Indien je hebt gekozen voor de plastic soep vaartocht vragen we je een voorkeur te geven voor een datum
Welke groep(en) vaart mee? *
Hoeveel leerlingen zijn dit? *
Opmerkingen