Varen jullie mee op de Oosterschelde?

In 2024 biedt NME SD weer twee vaartochten op de Oosterschelde aan voor het basisonderwijs. Dit zijn Natuurvaartochten voor de groepen 5 en 6 en de Plastic Soep vaartochten voor groep 7 en 8, varen jullie (weer) mee? 

De Plastic Soep vaartochten voor groep 7 en 8:

De groepen 7 en 8 kunnen op woensdag 22 mei en maandag 27 mei 2024 vissen naar plastic soep op het duurzame zeilschip de Vrijbuiter op de Oosterschelde. We vertrekken met deze vaartocht vanaf 't Luitje in Zierikzee. Tijdens deze avontuurlijke tocht leren de kinderen de basics van het zeilen kennen en vissen ze met een speciaal net naar plastic soep. Natuurlijk genieten ze tussendoor van de Oosterscheldenatuur en nemen ze ook nog een kijkje bij de schipper die de kinderen meer vertelt over duurzaam varen! De Vrijbuiter vaart sinds kort namelijk elektrisch en ze hebben zonnepanelen en windmolens aan boord. Ben jij een groep 7 of 8 klas die wel van een beetje avontuur houdt en het leuk vindt om een dagdeel les te krijgen op een varend buitenlokaal? Meld je dan snel aan!

Let op: zeilschip de Vrijbuiter mag inclusief begeleiding maximaal 35 personen mee aan boord nemen, dit is inclusief drie  gidsen van NME SD.

De kosten:

Dit jaar kunnen we de plastic soep vaartocht kosteloos aanbieden dankzij de bijdrage van de gemeente Schouwen-duiveland.

De natuurvaartochten voor groep 5 en 6: (gesloten voor aanmelding)

Speuren naar zeehonden, misschien wel een bruinvis zien en natuuropdrachten maken tijdens een vaartocht! Stappen jullie aan boord en komt jouw klas de Oosterschelde ontdekken vanaf het water? Tijdens de natuurvaartochten proeven, voelen, ruiken en beleven leerlingen van groep 5 en 6 de Oosterschelde in al zijn facetten. Voorafgaand ontvang je als school van NME SD een map met educatieve opdrachten die tijdens de tocht of voorafgaand aan de vaartocht in de klas gemaakt kunnen worden.   

Wanneer je precies aan boord stapt is afhankelijk van het getij, de vaartochten vertrekken uit twee havens: • vertrek vanuit Burghsluis (Schouwen-Duiveland), duur vaartocht: 2,5 uur  • vertrek vanuit Bergse Diepsluis (Tholen), duur vaartocht 3,5 uur.  We vragen jullie om een keuze te maken uit een van de havens en om daarna met de desbetreffende schipper een datum af te stemmen. Ook vragen we je voor extra begeleiding te zorgen en het vervoer naar de gekozen haven te regelen. Hoe je dit precies allemaal doet lees je in een kort stappenplan die je na aanmelding van NME SD per mail ontvangt.  

De kosten:

We hebben dit jaar budget ontvangen van Nationaal Park Oosterschelde voor drie klassen. De eigen bijdrage, voor deze drie klassen, ter hoogte van 175 euro hoef je dit jaar als school ook zelf niet te betalen, deze neemt NME SD op zich door extra financiering. 

We zijn bezig om extra budget te zoeken zodat we meer klassen kunnen laten varen, schroom dus niet om je klas aan te melden! 

Aanmelden en meer informatie:

Hieronder kun je als school je groep (5 t/m 8) aanmelden voor een of meerdere vaartocht(en). Na jouw aanmelding ontvang je van NME SD een stappenplan samen met praktische informatie om de vaartocht(en) zo goed mogelijk te laten verlopen. Let op: de data voor de Natuurvaartocht spreek je later met de schipper af, hoe je dit precies doet vind je terug in het stappenplan. Voorkeursdata voor de Plastic Soep vaartochten kun je hieronder aangeven, we kunnen niet garanderen dat jouw gekozen data de daadwerkelijk dag wordt waarop je gaat varen in verband met dubbele aanmeldingen. De daadwerkelijk vaardag stem je in overleg met ons af. Ajai!

Naam school *
Naam contactperson *
Telefoonnummer contactpersoon *
Mail contactpersoon *
Voor welke vaartocht kiezen jullie? *
Indien je kiest voor de Plastic Soep vaartocht voor groep 7 en 8 vragen we je naar je voorkeursdatum/data
Hoeveel leerlingen gaan mee aan boord? *
Opmerkingen

De vaartochten worden financieel mogelijk gemaakt door: Nationaal Park Oosterschelde, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland en de campagne Zuunig op weze!