Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s!

Een broodje met zelfgemaakte paprika-spread, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met radijsjes smaken nog beter als je de paprika, tomaten en radijs zelf gekweekt hebt! Scholen en BSO's kunnen vanaf nu heel gemakkelijk met hun leerlingen in de moestuin aan de slag dankzij de gratis groentezaden van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. 

HOE ZIET HET GRATIS GROENTEZADENPAKKET ERUIT? 

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder meer: sla, radijs, tomaat, wortel, rode biet en een bijbehorende lesbrief. Op de verpakkingen staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de zaden vandaan komen. De zaden zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

DOET JOUW SCHOOL OOK MEE? 

Geïnteresseerde scholen en BSO’s kunnen de zaden vóór 27 januari a.s. gratis aanvragen via onze NME's collega's in Zeeuws-Vlaanderen: www.natuurenzo.nl/groentezaden.nl Let op: er is 1 zadenpakket per school of kindercentrum beschikbaar.  

Leen je er een leuke leskist bij? NME SD heeft een heleboel lesmateriaal rondom voeding en biodiversiteit die goed te combineren zijn met dit pakket; de leskist ‘alles voor pannenkoek, waarmee je de geoogste groente heerlijk kan eten met de leerlingen, materialen om binnen en buiten de klas soep te maken, onze leskist over voedselverspilling... meer weten? Neem dan hier een kijkje in ons lesmateriaal rondom voeding.