Buiten koken: broodjes bakken
Brood kopen we bij de warme bakker of in de supermarkt. Maar hoe wordt het gemaakt en waarvan?
Leerdoelen
'Broodjes bakken' laat de leerlingen kennis maken met brood: hoe wordt het gemaakt, vanaf de graankorrel in de aar tot het brood op het bord. De leerlingen doorlopen dit hele proces en ontwikkelen zo kennis over hun basisvoedsel en het productieproces.
Inhoud
- handleiding ‘Broodjes Bakken’
- 1 ingietsel van graan
Kookmaterialen
- 1 weegschaal
- 1 maatbeker
- 1 zeef
- 3 mengkommen
- 1 pollepel
- 2 deegzakken
Boeken & werkbladen
Wat eet je me nou? Granen & Zaden.
Bij deze leskist is ook meegeleverd
- 1 vuurschaal
- 1 paar vuurhandschoenen
- 1 vuurtang
Doelgroep(en):
Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s):
Voeding, Natuur
Extra informatie:
Zelf aanschaffen/ aanvullen:
- aanmaakblokjes
- hout/ briketten
- aluminiumfolie
- schone takken/ stokken
- tarwekorrels (voor graanmolen)
- ingrediënten van gekozen recept