Buiten koken: broodjes bakken

Brood kopen we bij de warme bakker of in de supermarkt. Maar hoe wordt het gemaakt en waarvan?

Leerdoelen

Broodjes bakken laat de leerlingen kennis maken met brood: hoe wordt het gemaakt, vanaf de graankorrel in de aar tot het brood op het bord. De leerlingen doorlopen dit hele proces en ontwikkelen zo kennis over hun basisvoedsel en het productieproces.

Inhoud

  • handleiding ‘Broodjes Bakken’
  • 1 ingietsel van graan

Kookmaterialen

  • 1 weegschaal
  • 1 maatbeker
  • 1 zeef
  • 3 mengkommen
  • 1 pollepel
  • 2 deegzakken

Boeken & werkbladen

Wat eet je me nou? Granen & Zaden.

Bij deze leskist is ook meegeleverd

  • 1 vuurschaal
  • 1 paar vuurhandschoenen
  • 1 vuurtang
Doelgroep(en): Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s): Voeding
Extra informatie:

Zelf aanschaffen/ aanvullen:

  • aanmaakblokjes
  • hout/ briketten
  • aluminiumfolie
  • schone takken/ stokken
  • tarwekorrels (voor graanmolen)
  • ingrediënten van gekozen recept
Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *