Eekhoorntjespad

De kleuters zijn “te gast” bij de eekhoorns. Zij leren de natuur zien door de ogen van de eekhoorns. Aan de hand van korte verhaaltjes en opdrachten leren de kleuters de natuur in hun omgeving goed kennen en benoemen. De opdrachten nodigen uit tot het gebruiken van alle zintuigen. Het gaat daarbij niet alleen om het afzonderlijk zien, ruiken, horen en voelen, maar ook om de totale natuurbeleving.

Leerdoelen

Het hoofddoel van dit lespakket is de leerlingen kennis te laten maken met de natuur in hun directe omgeving en deze van top tot teen te beleven. Dieren spreken kinderen sterk aan. Door middel van een ‘Eekhoorntjespad’, waarbij de eekhoorns de gids zijn bij de verkenning van de omgeving, wordt de natuurbeleving door de kleuters sterker.

Inhoud

  • Opdrachtbordjes eekhoorn
  • Puzzel paddenstoel
  • Spiegeltjes en vergrootglazen
  • sorteermandjes
  • verzamelzak
  • paddenstoeltjes voor een estafette
Doelgroep(en): Onderbouw (groep 1, 2 en 3)
Thema(s): Natuur
Extra informatie:

Bij voorkeur in een bos of park, maar kan ook op het schoolplein. 

Periode: najaar

Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *