Moestuin instructiekaarten

Tuinieren met kinderen op school: superleuk om te doen en het levert een schat aan leermomenten en ontdekkingen in de buitenlucht op. Soms lijkt de drempel om te tuinieren hoog: hoe organiseer je het en hoeveel bereidingstijd kost het? En weet je wel genoeg van moestuinieren om alle vragen te beantwoorden? Met deze moestuinkaarten lukt het altijd!

Leerdoelen

De instructiekaarten geven kort en duidelijk aan hoe je een gewas moet zaaien of planten, verzorgen en oogsten. De instructies en de weetjes geven je houvast om met de kinderen aan de slag te gaan. Leerlingen uit de bovenbouw kunnen zelfstandig aan de slag met de kaarten. De instructiekaarten zijn in 3 groepen verdeeld; bloemen, kruiden en groenten.

Inhoud

  • instructiekaarten
Doelgroep(en): Onderbouw (groep 1, 2 en 3), Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s): Voeding, Natuur
Extra informatie:

Deze instructiekaarten zijn mogelijk gemaakt door Jong Leren Eten en de Provincie Zeeland.

Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *