Praatplaten moestuinieren

Planten zijn de basis van de voedselkringloop op aarde en dus ook van ons voedsel. De 8 praatplaten geven de kinderen inzicht in de samenhang en kringlopen in de natuur en de rol die planten daarin spelen. Doelgroep zijn leerlingen van groep 6 t/m 8. De platen bieden ondersteuning voor moestuincoaches en/of leerkrachten die kinderen begeleiden bij het werken in de (school)moestuin. De platen geven een inhoudelijke ondersteuning bij het praktische werk in de tuin. De bestanden staan onderaan deze pagina en kun je gratis gebruiken.

Inhoud

 • handleiding
 • 8 praatplaten die gaan over volgende thema's:
 1. plantenonderdelen
 2. groei
 3. bloemen
 4. bestuivers
 5. zaden
 6. kringloop
 7. bodemdieren
 8. eten
Doelgroep(en): Onderbouw (groep 1, 2 en 3), Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s): Voeding
Extra informatie:

De platen zijn in opdracht van Jong Leren Eten ontwikkeld door vereniging GDO in samenwerking met Utrecht Natuurlijk, De Groene Belevenis en Omgevingsdienst regio Utrecht.

Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
 1. Kies een startdatum
 2. Kies een einddatum
 3. Kies een aantal
Aantal *