Sam de Waterman

Water drinken is normaal en lekker! Het project Sam de Waterman heeft als doel kinderen op een speelse manier te stimuleren om water te drinken. Centraal in dit project staat het Sam-voorleesboek. Een aantal keer per week drinken jullie klassikaal water, bijvoorbeeld tijdens de ochtendpauze. Tijdens dat moment lees je voor uit het Sam-voorleesboek en kunnen de kinderen uit hun beker water drinken. Zo ontstaat er een ritueel, waardoor kinderen water interessant, leuk en nuttig gaan vinden. De lessen kun je aanvullen met andere opdrachtjes en proefjes. Er staan tips in de handleiding. En met de Sam de Waterman-cape en t-shirt, heb je iedere keer een 'Waterdrink-held' als hulp!

Leerdoelen

Kinderen stimuleren om vaker hun dorst te lessen met water uit de kraan. Want als kinderen weten waarom kraanwater gezond is, wordt het vanzelfsprekend om steeds vaker kraanwater te drinken. Thuis, op school, op de bso, bij het buitenspelen, tijdens en na het sporten.

Inhoud

 • een handleiding met uitleg en tips
 • voorleesboek Sam de Waterman
   
 • 30 drinkbekers
   
 • 1 Sam de Waterman cape en t-shirt
   
 • werk- en kleur en knutselbladen
Doelgroep(en): Peuters, Onderbouw (groep 1, 2 en 3)
Thema(s): Voeding
Extra informatie:
Uitvoering doorleerkracht
TijdsinvesteringGedurende 6 weken, een paar keer per week een kwartier tot half uur per keer. Je kunt deze momenten uitbreiden met spelletjes en andere opdrachtjes.
OpmerkingenLet op! Leen dit lespakket voor 6 weken, zodat er echt een ritueel kan ontstaan. Hiervoor reserveer je het materiaal 2x 3 weken achter elkaar.
Plaatsop school
Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
 1. Kies een startdatum
 2. Kies een einddatum
 3. Kies een aantal
Aantal *