Voedselverspilling

Voedselverspilling is een probleem. In Nederland alleen al verspillen we ongeveer een derde van ons voedsel. Hoe komt dat? Wat verspillen we en wie verspillen er? Waarom is het belangrijk dit tegen te gaan? Met behulp van dit lespakket leren leerlingen alles over voedselverspilling.

Leerdoelen

  • leerlingen kunnen vertellen wat voedselverspilling is en hoeveel wij verspillen.
  • leerlingen weten om welke redenen er voedsel wordt verspild.
  • leerlingen kunnen uitleggen waar de afkortingen THT en TGT voor staan.
  • leerlingen weten hoe je kunt voorkomen dat voedsel bederft.

Inhoud

  • docentenhandleiding voedselverspilling
  • beschrijving presentatie voedselverspilling
  • USB met presentatie
  • mapje met 5 werkbladen
  • boek ‘Lekker koken met restjes’
  • boek ‘De afvalvrije keukencyclus’
  • toffe peren memospel
  • slim koken- eetmaatje
  • koelkaststicker
  • vriezersticker
Doelgroep(en): Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s): Klimaat, Afval, Voeding
Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *