Ye en Bo barsten van energie!

Deze vertelkist hoort bij het voorleesboek 'Ye & Bo barsten van de energie' waarmee jonge kinderen op een speelse wijze kennis maken met duurzame energie. De kist bevat onder andere attributen en vertelplaten om de kinderen actief mee te nemen in de avonturen van Ye en Bo. Het boek en de vertelkist zijn ontwikkeld in het kader van het Zeeuws Jaar van de energie 2017 om de bewustwording over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie bij jonge kinderen te vergroten. Het boek is geschreven door Gerdien Janse van de Ye & Bo Club, die zich juist in de jonge doelgroep (t/m 7 jaar) heeft gespecialiseerd. Het boek heeft een educatieve waarde en de kinderen worden uitgedaagd om in hun eigen omgeving op zoek te gaan naar energie.

Leerdoelen

Het verhaal: Ye en Bo spelen samen in huis. De batterij van de bestuurbare auto is op. Nu doet de auto het niet meer. Op school leren ze dat je batterijen weer op kunt laden en hoe je op een duurzame manier elektriciteit kunt maken. Ze gaan op pad, door energierijk Zeeland! Ze bekijken hoge windmolens, zeilen mee met een bootje op de Oosterschelde en warmen zich op in de zon. Zo ontdekken ze op een speelse wijze dat de zon, de wind en het water energie geven.

Inhoud

  • handleiding met lesideeën bij het boek 'Ye & Bo barsten van de energie'
  • het boek in groot en klein formaat
  • handpoppen
  • vertelplaten
  • diverse materialen om het verhaal levendig te maken
Doelgroep(en): Peuters, Onderbouw (groep 1, 2 en 3)
Thema(s): Klimaat
Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *