Zonnepad

Deze leskist gaat over energie. Vooral over de energie van de zon en die van jezelf. De leerlingen lopen het 'pad' en maken daarmee kennis met allerlei aspecten en spelletjes rondom het thema zon en zonne-energie! Onder meer door hun eigen schaduw te tekenen, warme en koude plekken te zoeken, plaatjes van warme en koude dingen te sorteren en schaduwtikkertje!

Leerdoelen

Kleuters maken spelenderwijs kennis met enkele vormen van natuurlijke energie, vooral de energie van de zon en van henzelf.

Inhoud

  • handleiding voor de docent
  • opdrachtbordjes en opdrachtkaartjes voor het zonnepad
  • diverse materialen: kaarten van de zon en van wolken, muziekinstrumentjes, doosje met veertjes, stoepkrijt, bellenblaas, bromtol en het boek: 'de Zonnetjesbroek'
Doelgroep(en): Peuters, Onderbouw (groep 1, 2 en 3)
Thema(s): Klimaat
Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden voor een maximale periode van 3 weken en moet minimaal vijf dagen van tevoren worden aangevraagd. De startdatum ligt altijd op een woensdag, de einddatum op een dinsdag. De woensdag na jouw gekozen dinsdag worden de leskisten weer opgehaald. Als jouw gewenste data niet te selecteren is, is het lesmateriaal op dat moment uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum
  2. Kies een einddatum
  3. Kies een aantal
Aantal *