Inschrijving Duurzaam Ondernemen Prijs 2024 geopend!

De Duurzaam Ondernemen Prijs 2024

De CO2-uitstoot op Schouwen-Duiveland moet drastisch naar beneden en moet in 2040 zelfs op 0 uitkomen. De gemeente Schouwen-Duiveland wil op haar eiland investeren in biodiversiteit, de circulaire economie bevorderen en ons voorbereiden op het veranderende klimaat. Om jou als ondernemer te stimuleren (samen) aan de slag te gaan met een of meerdere van deze opgaven, organiseren energiecoöperatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland en NME SD in opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland dit jaar voor de vierde keer op rij de Duurzaam Ondernemen Prijs, oftewel de DOP. We spreken dit jaar van de DOP24. De DOP24 heeft een hoofdprijs ter hoogte van 12.500 euro voor het meest duurzame idee op Schouwen-Duiveland. Ook valt het een na en twee na beste idee in de prijzen, (5.000 euro) en (2.500 euro).  

Hoe meld ik mijn duurzame idee aan?

Vanaf 22 mei t/m 30 september 2024 kunnen ondernemers gevestigd in Schouwen-Duiveland met duurzame ideeën, initiatieven, concepten of werkwijzen zich weer aanmelden voor de DOP. Wil jij een duurzame idee aanmelden? Dan is het belangrijk dat je aanmelding voldoet aan de voorwaarden en dat je de benodigde documenten toestuurt.  

Voorwaarden

Je bent een ondernemer gevestigd (met een fysieke bedrijfslocatie) in de gemeente Schouwen-Duiveland. Jouw idee draagt bij aan of meerdere van de volgende thema's:

  • energiebesparing
  • energietransitie en mobiliteit
  • circulaire economie
  • biodiversiteit
  • klimaatadaptatie 
  • CO2 reductie

Je meldt je voor 30 september aan via het aanmeldformulier en gaat akkoord met de voorwaarden van de DOP24. Deze zijn hier te vinden: voorwaarden DOP24.

Aanmelden, stap voor stap

Voor jouw aanmelding vragen wij een ingevuld aanmeldformulier en een of meerdere bijlage('s). Onderstaand lees je stap voor stap hoe een aanmelding in zijn werk gaat.

  1. Download het aanmeldformulier via deze link en open deze op een PC/laptop
  2. Vervolgens vul je deze in en sla je het aanmeldformulier op je PC/laptop op
  3. Je verzamelt de bijlage(’s) met toelichting(en) op het duurzame idee, indien mogelijk een uitgewerkt (project)plan, mocht dit niet lukken dan vragen we een document waarin minimaal staat aangegeven wat het idee behelst, wanneer het idealiter wordt uitvoert, hoe je het idee wil gaan realiseren en hoe je de 12.500 euro zou willen inzetten
  4. Vervolgens vragen wij je deze documenten toe te sturen aan info@nmesd.nl met als mailonderwerp DOP24 aanmelding en je naam + bedrijf

Vragen?

Stel ze gerust want, we beantwoorden ze graag, dit kan via info@nmesd.nl

Wie won er in 2023? Vorig jaar, tijdens de DOP23, haalde Zeeuwsche Zoute de 1e prijs van de Duurzaam Ondernemen Prijs binnen met hun duurzame idee om het restwater, wat zij overhouden bij het winnen van zout uit zeewater, door schoonmaakbedrijven te laten gebruiken.