Leren, spelen, proeven en beleven op de Duurzame Stadsboerderij de Punt

Bij ons NME SD centrum ligt de duurzame Stadsboerderij de Punt. Op de stadsboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Zij onderhouden het terrein, verzorgen de dieren, recyclen oude apparaten/papier/vet/olie, en werken in het groen op locatie en daarbuiten. NME SD heeft haar uitleenpunt op de stadsboerderij en ontvangt met regelmaat schoolklassen voor leuke activiteiten en excursies met o.a. ons lesmateriaal.

De stadsboerderij is de duurzame kinderboerderij van Zierikzee. Wij en Gors zien de stadsboerderij als dé groene, duurzame ontwikkel- en ontmoetingsplaats van Schouwen-Duiveland. De afgelopen jaren hebben wij steeds meer duurzame elementen toegevoegd: kinderen leren en spelen hier met regenwater op de waterplaats, wekken al fietsend energie op en middenin de boerderij is een grote zonnebloem te vinden die met de zon meebeweegt. Jonge ontdekkers komen hier al spelende wijs meer de weten over het klimaat. Maar natuurlijk kun je hier ook gewoon geitjes aaien, schaapjes kijken, ezels knuffelen, de geur van de mooie bloemetjes opsnuiven, walnootjes rapen en bijtjes zoeken!

Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s etc. die samen met hun (klein)kind(eren) langs willen komen zijn van harte welkom tijdens de openingstijden*. Wil je met een klas of een andere groep komen, neem dan van tevoren even contact met ons op via ons contactformulier

Bodemdiertjes 

Alle dieren die op en in de bodem leven noemen we bodemdiertjes; van micro-organismen als schimmels en bacteriën tot regenwormen en pissebedden. Ga zelf of met je klas op onderzoek uit in het bodemdierenpaadje op de stadsboerderij en ontdek welke bodemdieren er allemaal zijn!

Tip: in ons uitleensysteem vind je hele leuke leskisten over o..a bodemdiertjes, waarmee je met loeppotjes, zoekkaarten en zuigertjes op een bodemdierensafari kunt gaan!

Natuurlijk, natuurlijk spelen!

Niets is leuker dan spelen in de natuur, want de natuur heeft veel te bieden als het om buitenspelen gaat. Kijk wat er al in de omgeving is, zoals een bosje of een spannend paadje Vies worden mag! Leef je lekker uit in de groene speelplaats op de stadsboerderij ga van de glijbaan, de schommel, de wipwap! Durf jij over de evenwichtsbalk te lopen?

Kliederen met regenwater

Het regenwater van de daken van het Wijkhuis naast de stadsboerderij stroomt niet zomaar het riool in. Nee, het wordt opgevangen in een ondergrondse tank van 8000 liter! Zo ontlasten wij het riool en zorgen wij voor een heel leuk waterspeeltoestel: een echte waterpomp. Met de waterpomp pomp je het water in het verblijf van onze lieve varkentjes! Die vinden daar een heerlijke verkoeling in het modderbad wat jij voor ze hebt gemaakt. Knor!

Praktische informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de Duurzame Stadsboerderij? Stuur dan een mailtje naar arthur.geursen@nmesd.nl met het onderwerp ‘Duurzame Stadsboerderij’ of zoek ons op via de socials!

* Openingstijden van de Duurzame Stadsboerderij zijn:

maandag       12:00 - 15:30 
dinsdag         09:30 - 15:30 
woensdag     09:30 - 15:30 
donderdag    09:30 - 15:30 
vrijdag           09:30 - 15:30
zaterdag       10:00 - 15:30
zondag          gesloten