Gratis kistje wintergroente met een digitaal lespakket voor de basisscholen op Schouwen-Duiveland

Al jaren op rij bezorgt NME SD gratis kistjes wintergroente om de leerlingen op Schouwen-Duiveland meer te leren over seizoensgebonden eten. Het wintergroentepakket bestaat uit: 2 preien, 1 pompoen, 1 knol- selderij, 5 aardappelen, 1 boerenkool, 25 spruitjes, 5 winterwortelen, 2 grote uien en 2 rode bieten.  

Bij het wintergroentepakket hoort een bijbehorende digitale handleiding die je onderaan deze pagina kunt downloaden.   

Aanvragen en bezorging 

Op 16 januari 2024 sluit het aanvraagformulier. Op donderdag 25 januari 2024 brengt onze chauffeur de wintergroentepakket(ten) bij jullie op school.  Per klas is 1 wintergroentepakket beschikbaar, meerdere per school is mogelijk.   

Extra: leen een bijpassende leskist bij NME SD! NME SD heeft verschillende leskisten rondom wintergroente die goed te combineren zijn met dit pakket zoals: smaaklessen en materialen om mee te koken...  wil je meer weten? Kijk dan in ons scholenaanbod.

Naam van de school
Adres van de school
Voor welke groep?
Voor welke juf of meester?

de digitale handleiding downloaden

Met deze digitale handleiding maken kinderen in de basisschoolleeftijd kennis met groente, die vroeger alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren. Los van leuke opdrachten, lessuggesties, achtergrondinformatie en lekkere recepten voor de groepen 1 t/m 8 komen ook vragen als ‘wat zijn wintergroente?’ en ‘waarom eten we deze tegenwoordig niet alleen in de winter?’ aan bod. De handleiding kan je hier downloaden.  

Extra: leen een gratis bijpassende leskist bij NME SD. NME SD heeft een heleboel leskisten rondom wintergroente die goed te combineren zijn met dit pakket; Smaaklessen, onze leskist over champignons, materialen om binnen en buiten te koken... meer weten? Kijk dan hier.