Gratis kistje wintergroente met digitaal lespakket voor basisscholen en BSO’s

Al jaren op rij bezorgt NME SD gratis kistjes wintergroente om de leerlingen op Schouwen-Duiveland meer te leren over seizoensgebonden eten. Het wintergroentepakket bestaat o.a. uit: rode bieten, prei, boerenkool, wortelen, spruitjes, pompoen, knolselderij, uien en aardappelen. 

Bij het wintergroentepakket hoort een bijbehorende digitale handleiding. Deze handleiding kan je hier beneden op de pagina downloaden. In de handleiding staan leuke opdrachten, lessuggesties, achtergrondinformatie en lekkere recepten voor de groepen 1 t/m 8 om te maken met het wintergroentepakket. 

Het pakket wordt dan op 19 januari bij jullie op school bezorgd.

Helaas is de inschrijving voor het wintergroentepakket gesloten, tot volgend jaar!

de digitale handleiding downloaden

Met deze digitale handleiding maken kinderen in de basisschoolleeftijd kennis met groente, die vroeger alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren. Vragen als ‘Wat zijn wintergroente?’ en ‘Waarom eten we deze tegenwoordig niet alleen in de winter?’ komen aan bod. De handleiding kan je hier downloaden. In de handleiding staan leuke opdrachten, lessuggesties, achtergrondinformatie en lekkere recepten voor de groepen 1 t/m 8. 

Extra: leen een gratis bijpassende leskist bij NME SD NME SD heeft een heleboel leskisten rondom wintergroente die goed te combineren zijn met dit pakket; Smaaklessen, onze leskist over champignons, materialen om binnen en buiten te koken... meer weten? Kijk dan hier!