Groene Burendag in Renesse

23 september 2023

Klaar om tegels te wippen? Een klusje dat misschien heel simpel lijkt, maar hoe pak je dat nou eigenlijk aan? We helpen je graag op weg! Op zaterdag 23 september kan iedere inwoner inspiratie opdoen tijdens de Groene Burendag in Renesse bij de openbare basisschool Stapelhof op de Mauritsweg 10, 4325 AH, Renesse. De dag start om 12:30 en eindigt om 16:00. Geen tuin of geen groene vingers? Ook dan is er tijdens de Groene Burendag genoeg te doen!


 

 

 

 

Activiteiten tijdens Groene Burendag:

1. Actie Actie Actie, activiteit voor jong en oud

We gaan tegels wippen met de buren en kinderen op het schoolplein en plaatsen er groen voor in de plaats. Dit wordt een prachtige geveltuin aan de zichtkant van de school naast de ingang.

2. NME SD’s Watertafel, bodemdieren, activiteit voor jong en oud

We laten met de watertafel zien wat tegels voor gevolgen hebben voor de waterhuishouding en de kleintjes kunnen als echte onderzoekers met NME SD op jacht naar bodemdiertjes. Welke? De ‘Tiny-ten’ en vele anderen.

3. Inspiratie en advies over het vergroenen van jouw tuin!

Groen is heel belangrijk voor je tuin, voor jou, insecten en het klimaat, maar wat voor soort groen plaats je na het wippen van die tegels in je tuin? Ga je voor inheems, voor vaste planten of hergebruik je je tegels met een spannende kruidencirkel. En hoe richt je je tuin dan klimaatadaptief in? En hoe zorg je ervoor dat je grond die onder de tegels zat weer vruchtbaar wordt?

4. Stoeptegelrun, activiteit voor jong en oud

10 stoeptegels die gewipt moeten worden. 1 spade; 1 stopwatch ‘wie o wie keert het snelst 10 stoeptegels om en wint de enige echte stoeptegelrun?’

5. Wist je dat er ook een tegeltaxi rijdt?

Heb jij een geveltuintje gemaakt of tegels in jouw tuin vervangen voor groen? Dan kun je jouw (straat)tegels die over zijn gratis meegeven met de tegelophaalservice van de gemeente Schouwen-Duiveland! We praten je bij over deze service en delen gratis zaadjes en plantjes uit. Een mooie mix van akkerweidemix

Zien we je daar: zaterdag 23 september tijdens de Groene Burendag in Renesse bij de openbare basisschool Stapelhof op de Mauritsweg 10, 4325 AH, Renesse. De dag start om 12:30 en eindigt om 16:00.

Meer weten? Lees dan hier verder.