Projecten en aanbod voor natuur & buiten

Voor NME SD is natuurbeleving de basis van het NME-werk. Wie al jong kennis maakt met de natuur, draagt later zorg voor het behoud van de natuur en de biodiversiteit. Natuur beleven doen we natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Of we halen de natuur in de klas! En komen onze gastdocenten niet op school of de BSO, dan stimuleren we jong en oud om in elk geval naar buiten te gaan.

Lesmateriaal

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij NME SD gratis leskisten en veldwerkmateriaal lenen. De leskisten helpen de leerkracht bij het aanbieden van natuur- en milieuonderwijs in de klas of buiten.

Bekijk het lesmateriaal over natuur

Gastlessen natuur

Een gastles over bijen of over vogels? Of een excursie met de klas naar een natuurgebied in de streek? NME SD beschikt over ervaren natuurgidsen die kinderen graag meenemen in de wondere natuur van Schouwen-Duiveland!

Bekijk de gastlessen

spelen en beleven op de Duurzame Stadsboerderij

Na schooltijd niets te doen? Kom spelen op onze Duurzame Stadsboerderij: speel met regenwater op de waterplaats, wek al fietsend energie op en vind de grootste zonnebloem die je ooit gezien hebt!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de Duurzame Stadsboerderij? Stuur dan een mailtje naar arthur.geursen@nmesd.nl met het onderwerp ‘Duurzame Stadsboerderij’ of zoek ons op via de socials!

De Zeeuwse natuur

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale en cognitieve vaardigheden en creativiteit. En waar kan je beter buiten spelen en leren dan in de prachtige Zeeuwse Natuur?! De Zeeuwse Natuur is één groot leslokaal waar leerlingen de natuur kunnen ontdekken. Ga op pad in de Zeeuwse Natuur!

Flyer Buiten leren in de Zeeuwse natuur

Lessenbundel De Zeeuwse natuur

Excursies en activiteiten in het mooie schouwen-Duiveland

Staatsbosbeheer en Het Zeeuwse Landschap zijn de twee natuurbeherende organisaties. Zij organiseren regelmatig activiteiten, cursussen en excursies.

Wil je weten welke activiteiten zij organiseren?

Staatsbosbeheer

Facebook

Het Zeeuwse Landschap

Facebook

Website

Groene revolutie Zeeuwse schoolpleinen

De Groene revolutie Zeeuwse schoolpleinen is een campagne om de grijze schoolpleinen in Zeeland om te vormen tot natuurlijke speel- en leerplekken. NME SD is een van de partners in deze revolutie. NME SD kan adviseren over de aanpak van jullie schoolplein in Schouwen-Duiveland. Neem contact op, dan komen we kijken! 

Wil je meer weten over Groene schoolpleinen?

Gratis TUINVOGELPAKKET 

NME SD biedt, in de week voorafgaand aan de Tuinvogeltelling, een gratis Tuinvogelpakket aan om in de klas vogelhapjes te maken en vogels te herkennen. Tel op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op jouw balkon. Doe als school mee aan de 'Tuinvogeltelling' en vraag hier het gratis Tuinvogelpakket bij NME SD!