Projecten en aanbod voor voeding & gezondheid

Lesmateriaal voeding

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij NME SD gratis leskisten en veldwerkmateriaal lenen. De leskisten helpen de leerkracht bij het aanbieden van natuur- en milieuonderwijs in de klas of buiten. Bekijk hier het lesmateriaal rond het thema voeding.

Jong leren eten Zeeland

Wil jij op school aan de slag met gezonde, leuke, informatieve lessen over voeding en kan je daarbij wat extra hulp gebruiken? Neem dan contact op met de echte Zeeuwse JLEZ makelaars van Zeeland en kom samen tot een mooie les, excursie, werkbezoek… Honger naar meer? Klik hier.

Gratis kistje wintergroente voor basisscholen en BSO'S

Vraag voor 9 januari a.s. hier je gratis kistje wintergroente aan. Het wintergroente pakket wordt op 19 januari bij jullie op school bezorgd, maak vervolgens met je groep een heerlijk (winters)gerecht klaar. Samen met het digitale lespakket wat je op dezelfde pagina kunt downloaden geef je een gezonde les rondom duurzame voeding. 

Menukaart 

Door te proeven, voelen, horen, ruiken, koken en zelf verbouwen van groenten verkennen kinderen hun eten. Zoek je ondersteunend lesmateriaal in de groep, een educatieve les op de boerderij of koken in de klas? Deze menukaart geeft een overzicht van het lesmateriaal, activiteiten en lessen rond gezond en duurzaam voedsel. Download hier de menukaart!

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s!

Scholen en BSO's kunnen vanaf nu heel gemakkelijk met hun leerlingen in de moestuin aan de slag dankzij de gratis groentezaden

Geïnteresseerde scholen en BSO’s kunnen de zaden vóór 27 januari a.s. gratis aanvragen via onze NME's collega's in Zeeuws-Vlaanderen: www.natuurenzo.nl/groentezaden.nl 

Mini-voedselbos op het schoolplein

Een voedselbosje beslaat 25 tot 30 vierkante meter en staat helemaal vol geplant met (grotendeels) eetbare planten. Van kersenboom tot colakruid en van bramenstruik tot citroenmelisse. Door middel van het lesmateriaal leren leerlingen: een voedselbos te ontwerpen; een voedselbos te verzorgen; voedsel te oogsten; het voedsel te verwerken tot een gerecht. Wil je meer weten over voedselbosjes?

EU-Schoolfruit

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie. Lees meer over EU-schoolfruit.

SMAAKLESSEN

Smaaklessen is een lesprogramma over smaak en eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en kijken verkennen kinderen hun eten. Smaaklessen bestaat uit 5 lessen voor elke groep. Te leen bij NME SD of als gastles(sen) aan te vragen. Leen de leskist Smaaklessen