Projecten en aanbod voor voeding & gezondheid

Lesmateriaal voeding

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij NME SD gratis leskisten en veldwerkmateriaal lenen. De leskisten helpen de leerkracht bij het aanbieden van natuur- en milieuonderwijs in de klas of buiten. Bekijk hier het lesmateriaal rond het thema voeding.

Jong leren eten Zeeland

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. JLE wil kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Meer informatie over Jong leren eten?

SMAAKLESSEN

Smaaklessen is een lesprogramma over smaak en eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en kijken verkennen kinderen hun eten. Smaaklessen bestaat uit 5 lessen voor elke groep. Te leen bij Natuur&Zo of als gastles(sen) aan te vragen. Leen de leskist Smaaklessen

Menukaart 

Door te proeven, voelen, horen, ruiken, koken en zelf verbouwen van groenten verkennen kinderen hun eten. Zoek je ondersteunend lesmateriaal in de groep, een educatieve les op de boerderij of koken in de klas? Deze menukaart geeft een overzicht van het lesmateriaal, activiteiten en lessen rond gezond en duurzaam voedsel. Download hier de menukaart!

Gratis moestuinzaadjes voor basisscholen en bso's!

Het gratis groentezadenpakket voor basisscholen en BSO's met een bijbehorend (digitaal) lespakket is weer aan te vragen via onze website. Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder meer sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Leuk, lekker en leerzaam! 

Mini-voedselbos op het schoolplein

Een voedselbosje beslaat 25 tot 30 vierkante meter en staat helemaal vol geplant met (grotendeels) eetbare planten. Van kersenboom tot colakruid en van bramenstruik tot citroenmelisse. Door middel van het lesmateriaal leren leerlingen: een voedselbos te ontwerpen; een voedselbos te verzorgen; voedsel te oogsten; het voedsel te verwerken tot een gerecht. Wil je meer weten over voedselbosjes?

EU-Schoolfruit

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie. Lees meer over EU-schoolfruit.