Projecten en aanbod voor zwerfafval & grondstoffen

NME SD heeft het thema zwerfafval en grondstoffen hoog op de agenda staan. Dat is niet voor niets, want afval is grondstof. En grondstoffen zijn weer geld waard in de circulaire economie! Met educatie, communicatie en activiteiten proberen we onderwijs, bedrijven, inwoners en toeristen te bereiken. Provinciaal werken we samen binnen Schoon Zeeland. Ons aanbod sluit aan bij landelijke acties zoals Nederland Schoon, de landelijke Opschoondag en de World Cleanup Day.

Schoon Zeeland

Via de campagne Schoon Zeeland zetten wij ons in voor een mooie en schone provincie. Iedereen kan het zwerfafvalprobleem in de provincie aanpakken. Op de website van Schoon Zeeland vind je meer informatie over deze campagne.

Gastles zwerfafval dichtbij en ver weg

In series van 2 gastlessen voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 leren de leerlingen over afval en de gevolgen van zwerfafval. Zwerfafval vind je dichtbij, maar is juist ook ver weg (de plastic soep). Met alle klassen wordt er een opruimactie gehouden in de omgeving van de school.

Bekijk de gastles ‘Zwerfaval dichtbij en ver weg’

Naschools aanbod afval

Na schooltijd niets te doen? Met de verlengde schooldagen en naschoolse activiteiten van NME SD hoeft niemand zich te vervelen. Leren, ervaren en beleven houden niet op na school! Op de Duurzame Stadsboerderij in Zierikzee is er bijvoorbeeld al een heel leuk leerzaam milieustraatje en in ons lesmateriaal aanbod vind je leskisten voor peuters en kleuters.

Opruimacties zwerfafval

Een opruimactie in de buurt of rond het schoolplein is nuttig, educatief én gezellig. NME SD heeft alles in huis voor een geslaagde opruimactie in uw wijk of buurt, rond het sportveld, in de schoolomgeving of op het strand.

Lees meer over hoe je zelf een opruimactie kunt organiseren.

Materialenset zwerfafval

Een schonere wereld begint bij... jou! En bij jou in de buurt. Bij ons NME SD centrum kun je complete materialensets lenen om zwerfafval te rapen!

Vraag hier je materialenset aan!

Leskisten of een ander idee?

Alle leskisten omtrent (zwerf)afval en circulair vind je hier.

Heb je nou een idee wat je er niet ziet bij staan? Stuur dan een mailtje aan Terry Bom via terry.bom@nmesd.nl met als onderwerp ‘ik heb een nieuw idee voor afval’ :)